SVENSKA 49er-SEGLARE PRESTERAR I CLEARWATER

Sveriges 49er-elit bjöd på spännande seglingsunderhållning i helgen. VM-finalerna i Clearwater streamades live och kunde följas i detalj genom SAP Sailing Analytics. Trots många fina prestationer och personbästa blev det tyvärr inga medaljer den här gången. Men det ser ljust ut inför framtiden och utvecklingskurvorna för samtliga lag sticker brant uppåt.

Tyvärr blev det inga medaljer för våra svenska 49er- och 49erFX-seglare i helgens VM i Clearwater. Bäst presterade Carl P Sylvan och Marcus Anjemark som i lördags gjorde en av sina bästa mästerskapsdagar och låg på en total niondeplats inför söndagens seglingar. Carl och Marcus missade precis guldfinalen och slutade på sammanlagd 12:e plats.

Julia Gross och Cecilia Jonsson i 49erFX gjorde ett utav sina bästa mästerskap någonsin och slutade på en sammanlagd 11:e plats - en strålande prestation - samtidigt väldigt frustrerande att ligga precis utanför kvalstrecket till guldfinalen. Redan OS-uttagna Lisa Ericson och Hanna Klinga lyckades inte nå upp till sin bästanivå och slutade på en sammanlagd 20:e plats.

I nästa nummer av Search Magazine (som dimper ner i brevlådorna runt om i landet den 23 februari) kan du läsa allt om svensk 49er-segling och utsikterna inför OS i Rio senare i år.

Fullständiga resultat hittar du på www.manage2sail.com.

Svenska placeringar på VM i Clearwater:

11. Julia Gross/Cecilia Jonsson, 49erFX

12. Carl P Sylvan/Marcus Anjemark, 49er

20. Lisa Ericson/Hanna Klinga, 49erFX

22. Ida Svensson/Rasmus Rosengren, Nacra 17

30. Fritjof Hedström/Victor Västernäs, 49er

34. Victor Bergström/Niclas Düring, 49er

Top