49:er-seglarna kör danska mästerskapen i helgen!

I helgen seglas danska mästerskapen i 49:er, 49:er FX och 29:er i Hellerup i norra Köpenhamn. Det är ett stort internationellt startfält och många svenskar på plats. Landslagsseglaren Victor Västernäs beklagar att man missar säsongsavslutningen KSSS OCR, det här är en del i vårt träningupplägg, säger han till Search Magazine.

I danska Hellerup samlas i helgen många av Europas bästa skiffseglare. På damsidan i 49:er FX är det förutom det starka danska laget bland annat deltagare från Australien, Norge, Singapore, Tyskland, Finland, Japan, Holland, Storbrittanien och Irland. Från Sverige kommer landslagets Lisa Ericsson och Hanna Klinga samt de lovande juniorerna Klara Wester och Rebecca Netzler. På herrsidan kommer de starka tyskarna och irländarna, samt de svenska teamen Fritiof Hedström-Niclas Düring, Victor Bergtröm-Victor Västernäs, Hannes Westberg-Albin Boman, James Olsson-Henrik Ericsson, Pontus Dackhammar-Markus Höglander, Edvin Gippert-Dennis Fonseca Karlsson.

I 29:er fältet finns det två svenska besättningar, Simon Börjesson-Felix Udden samt Hanna Höjje-Emma Fridolfsson.

Tyvärr krockar tävlingen med den svenska säsongsavslutningen för jolleseglare i Stockholm. Landslagets Victor Västernäs förklarar varför man valt de danska mästerskapen istället.

"För oss är det alltid en höjdpunkt att få tävla på hemmaplan i Sverige och KSSS OCR är en grym tävlingen, som alltid ger massa energi. Den här säsongen har vi ett stort mål i VM i Argentina som seglas i november. För oss svenskar är det en extremt viktig tävling för det är då vi ska ta nationsplatsen till OS. Vårt träningsfokus har varit boathandling de senaste månaderna och nu växlar vi om mot racing och fartträning, då behöver vi ett bra startfält att köra mot. Med de danska mästerskapen och den träningsvecka som vi haft innan ger oss precis de förutsättningar som vi behöver."

Totalt är det 17st 49:er och 23st 49:er FX anmälda till tävlingen, mer info om tävlingen hittar du på www.hellerupsejlklub.dk/index.php/da/open-danish-championship-29er-49er-and-49er-fx.

Top