Superyacht: En jätte har sjösatts...

Bilder har dykt upp på denna jätte som nyligen togs på en första provtur. Det är enligt uppgift världens största superyacht, som mäter 468 fot... Ägare är den ryska miljardären Andrey Igorevich Melnichenko som bestämt sig för att uppgradera från sin tidigare båt som bara kostade 190 miljoner pund till denna skapelse som sägs gå loss på den nätta summan av 260 miljoner pund.

Skrovet, byggt av stål, består av åtta våningar samt ett observationsrum under vattnetoch masthöjden är imponerande 300 fot. Marschfart kommer vara drygt 15 knop , med en topphastighet på drygt 20 knop. Enligt Daily Mail skall den ryske miljardären döpt båten till "A" eftersom han velat försäkra sig om att båten skall hamna först i alla skeppsregister. Konstateras kan också att det är en rätt udda design...

I videon nedan ser vi när båten lämnar sin bygg-docka i Tyskland för första gången. Troligtvis gjorde några första test av båten, därefter bogserades den tillbaka till sin docka. Mer bilder och information finns på Daily Mail's hemsida.



Top