En sko av skräp...

Nedskräpningen av våra hav, i synnerhet i form av plast, är tyvärr ett stort problem världen över. "Parley for the Oceans" är ett initiativ där människor från olika bakgrunder möts och försöker med gemensamma krafter rädda våra världshav. Organisationen har i ett samarbete med Adidas tagit fram en sko av uppsamlad plast från havet.

Det är ett försök att uppmärksamma de ofantliga mängder plast som varje år hamnar i havet. En hel del spolas upp på våra stränder, men majoriteten av plasten samlas upp i havsströmmarna och bildar stora ansamlingar som flyter runt. När plasten sedan delvis bryts ner misstar fåglar och fiskar detta för mat och plasten hamnar på så sätt i näringskedjan. En utmaning är att minska nedskräpningen av våra hav, en annan är att hitta nya användningsområde för plasten som vi lyckas samla upp från havet. Skon från Adidas är ett sätt att visa på möjlig återanvändning av skräpet i världshaven.

Läs mer om denna mycket viktiga fråga här och kika på filmen nedan för en påminnelse om människans påverkan på vår planet.



Top