GÖTEBORG OPEN SEA RACE

Västkustens och Göteborgs havskappsegling.

Fredag den 7 augusti kl 16.00 går startskottet för Göteborg Open Sea Race. Tävlingen kommer att utgå ifrån Frihamspiren som i dagarna är hemvist för Volvo Ocean Race Village, och senare i sommar även kommer att vara samlingspunkt för Americas Cup. Banan är 120 sjömil med beräknad målgång på lördag eftermiddag, ett dygn senare. Tävlingsledningen hoppas i dagsläget på ca 15 deltagande båtar och ser fram emot en spännande kappsegling.

Namnet är nytt men inte själva tävlingen. Den allra första gången den gick av stapeln var 2001, och arrangerades då av Göteborgs Havskappseglingsförbund under namnet Göteborg Offshore Race. Efter tre år övertog GKSS tävlingen som seglades varje år fram till 2010. I samband med firandet av klubbens 100-årsjubileum påföljande år räckte dock inte tid och kraft till och tävlingen hamnade i malpåse.

Ett år som i år känns det angeläget och roligt att starta upp på nytt, aldrig någonsin tidigare har Göteborg stått värd för så många seglingstävlingar under en och samma säsong, och den här gången är det Göteborgs Quinnliga Segelsällskap som arrangerar.

Det är en långsiktig satsning från GQSS sida. Vi hoppas bygga upp och öka intresset för tävlingen från år till år och ambitionen är att den i framtiden ska utgöra en del av ett SM, EM eller VM i segling här i Göteborg.

I linje med klubbens målsättning att öka intresset för havskappsegling bland kvinnor, hälsas kvinnliga besättningar extra varmt välkomna. Förutom de vanliga priserna kommer ett speciellt vandringspris även att delas ut till bästa kvinnliga team.

För mer information gå in på GQSS.se.

Liros

Top