Fem snabba frågor till Nicolai Sehested, Team Vestas Wind, som ser ut att lyckas med sin comeback!

Den 29 november gick Team Vestas Wind på grund på ett rev i Indiska Oceanen under etapp 2 av Volvo Ocean Race. Sedan den dagen har man gått en kamp mot klockan för att få båten i seglingsdugligt skick igen. Efter en intensiv period lämnade båten igår varvet Persico Marine i Italien, på väg till teamets planerade comeback i Lissabon.

Searchredaktionen fick en pratstund med Nicolai Sehestad som gör sitt första Volvo Ocean Race ombord Team Vesta Vind.

Vad har du gjort sedan grundstötningen?

Jag har tagit lite semester men den mesta av tiden har jag varit nere i Italien och hjälpt till med båtbygget. De flesta av oss i besättningen har hjälpt till och jobbat med reparationen av båten. Jag har även försökt att få till lite segling, Melges 32 och Match Racing för att inte tappa det helt.

Ni har två nya personer i besättningen har du träffat dom än?

Vi är alla på väg till Lissabon just nu och i kväll blir första gången vi ses hela den nya besättningen. Det är två riktigt bra och erfarna killar vi får med oss. Australiensaren Tom Addis har gjort racet två gånger innan och kommer in som navigatör. Simeon Tienpont från Holland har kört både VOR och Americas Cup tidigare och kommer ta hand om fördäck.

3. Kommer ni hinna träna?

Om allt funkar som planerat kommer vi att få till tre dagars träning. Men det är ganska mycket logistik och båtmek som skall falla på plats om det skall hända.

4. Känns det som en ny båt eller en gammal som ni lagat?

Det var en bra fråga. I princip har vi byggt en helt ny båt, det är bara främre delen av däcket och några detaljer under däck som kunde återanvändas. Men jag får nog ändå säga att det känns som samma båt.

5. Tror du att den är lika snabb?

Båten är till 100% byggd enligt entypsregeln. Volvos mätmän har mätt och vägt alla komponenter och båten är inte ens den tyngsta i flottan. Så för att svara på din fråga, rent tekniskt kommer den vara lika snabb som de andra men frågan är hur mycket vi tappat gentemot de andra teamen som kunnat fortsätta utvecklas under tiden vi har varit borta. Det blir spännande att se, vi är riktigt seglingssugna nu!



Searchredaktion önskar lycka till och ser fram emot att få se Team Vestas Wind med de andra gå i mål i Göteborg i juni!

Top