Syskonen Holm förbereder sig inför Kona-EM

På torsdag inleds Kona-EM i Båstad. Adam och Andrea Holm från KSSS i Stockholm hör till favoriterna efter gedigna resultat de senaste säsongerna. Förra året vann lillasyster Andrea (17 år) såväl junior- som senior-SM i Kona One då hon slog alla killar. För det blev hon utsedd till årets juniorseglare av Svenska Seglarförbundet. Hon var även en försmädlig tjuvstart från att vinna VM.

Adam (20 år) vann Kona-VM 2012 och tog silver vid EM förra året. Han seglar på heltid och har siktet inställt på Rio 2016 i OS-klassen RS:X. Hans bas under vintern och våren har varit Spanien där han tränat med den yppersta världstoppen.

- Jag har haft en stark utvecklingskurva under året trots en del motgångar. Bland annat var jag övertränad inför säsongsstarten. Jag ligger ändå helt enligt plan för att möta SOK:s högt ställda krav och ta en plats till Rio, berättar Adam.

Han befinner sig just nu i Helsingör där han tränar inför EM tillsammans med den danske OS-seglaren Sebastian Fleischer. Adams målsättning inför Båstad är given: ”Medalj.”

Även Andrea har seglat på heltid sedan förra året för att på allvar ta sig in i RS:X-klassen. Vintern tillbringade hon med det kanadensiska landslaget i Florida. Satsningen har redan börjat betala sig. Hon kom på tionde plats vid ISAF Youth tidigare i somras.

- Jag har förbättrat mig på alla plan, inte minst hårdvindsseglingen. Jag känner mig därför väldigt taggad inför EM och ser fram emot att segla i Båstad, säger Andrea.

Även hon har siktet högt ställt: ”Att slå fjolårets resultat från EM”. Då tog hon brons.

Upplagt alltså för medaljkamp mellan syskonen Holm.

Top