Danskarna tänker om och slår tillbaka

Det är ett självsäkert Team SAP som samlar sig i Oman för att förbättra sin segling efter första akten i Singapore där teamet seglade mindre bra. Efter att ha lagt motgångarna bakom sig och analyserat prestationen har man nu kunnat summera och greppa vad man behöver förbättra. Svaret är ju inte speciellt komplicerat eller ovanligt för en ”ung” besättning i en tävling av denna kaliber. Det är ingen tvekan om att det danska teamet är ett gäng otroligt duktiga och erfarna seglare, men laget har inte lika mycket erfarenhet av tävlingsformatet som de 3 bästa lagen.

I ett meddelande från SAP säger rorsman Jes Gram-Hansen att man helt enkelt gjort för många små fel på den korta banan i Singapore och att enda sättet att komma tillbaka på är att reduceras dessa så effektivt som det bara går. Enligt skepparen är förutsättningar dessutom annorlunda i Muscat. Här bjuds seglarna på ett öppet banområde med mer stabil vind som gör att man har mer tid att komma rätt på banan, lägga mer vikt vid starterna och första benet. Enligt Jes är planen att inte ändra för mycket inför akt 2 utan bara förfina båthanteringen, vara lite mer på hugget i starterna och bevara överblicken när fältet blir tight.

Med facit i hand, även om tävlingen inte är klar, måste man ju ändå ge Jes och hans team en klapp på axeln. Efter tune-upen låg SAP Extreme Sailing Team på första plats. Nu återstår det att se huruvida de andra teamen tog det lugnt under träningsracet eller om danskarna lade ribban högt redan före tävlingens start.

SAP Extreme Sailing Team presenterar sig själva på sapextremesailingteam.com.

Här ser du arrangörens pressentation av laget på extremesailing.com.

Top