Restrött ung surfare laddar upp batterierna i Valencia

Det var en trött Adam Holm som landade i Valencia för två veckor sen, två månaders konstant resande och hård träning tar på krafterna - och motivationen. 

Adam, som seglat Kona och tagit medaljer i de flesta mästerskapen, har sedan ett par år klivit in i de stora grabbarnas liga - RSX. Den största skillnaden mellan dessa två klasser är inte bara farten utan även den fysiska belastningen. I den förstnämnda klassen är det helt förbjudet att pumpa med seglet, medan det i den sistnämnda nästan är ett krav, i alla fall om man ska ha en chans. De hårda fysiska kraven som OS-klassen ställer gör att Adam får lägga nästan lika mycket tid i gymmet som på havet.

Adam reste till Valencia för att ställa upp i tävlingen Valencia Master Gold Series tillsammans med sin träningskompis dansken Sebastian Fleischer. Vistelsen i Valencia visade sig vara en boost i motivationen och gav styrka till att både segla och träna. Adam är nöjd med tävlingen, men fokuserar på nästa event, som är ännu viktigare, världscupen i Palma.

Top