Stockholmsmässan slår upp portarna för Allt för sjön

Idag drar Stockholmsmässan igång Allt för sjön och här följer delar av ett pressmeddelande från arrangören:

"Allt för sjön är ostkustens startskott för årets båtsäsong. De cirka 100 000 besökarna får en försmak av sommaren och många passar på att göra sina båt- och tillbehörsfynd på mässan.

På mässan visas ett stort antal nya båtmodeller, tusentals nya tillbehör och det senaste sjömodet. Bland annat. För barnen finns ett marint lekland och många av aktiviteterna på mässan är för hela familjen.

På årets mässa möts framtid, nutid och dåtid. Som kontrast till framtidens flygande båtar visas i avdelningen Classic Boat Show delar av den svenska båtkulturskatten. Det är smäckra båtar i trä från förra sekelskiftet. Här luktar det tjära och fernissa.

Men det är säkert alla båt- och tillbehörsnyheterna som väcker mest intresse. Och nyheter finns det extra gott om i år eftersom årets båtmässa är större än de senaste årens mässor. I branschen spås en ljusning för båtlivet, vilket också avspeglas på mässan med fler utställare.

– Ja, det var åtminstone sex, sju år sedan vi hade en mässa som kunde mäta sig med årets. Det roliga är att vi i år också kan visa så många nyheter. Minst ett 40-tal båtar som inte visats här tidigare, så det blir en kanonbra mässa i år, säger Thomas Sandberg, projektledare för Allt för sjön.

Vi på Search undrar förstås hur det ser ut på segelbåtsfronten?

"Det finns naturligtvis också en hel del nyheter som Dehler 38, Sun Odyssey 349, Hanse 385, Dufour 410, Seascape 27 och Finnflyer 34 GT. Mässans största båt är segelbåten Beneteau Sense 55."

Och ej att förglömma den mest innovativa -  Phantom.

"Nytt för i år är att mässan delats in i sju teman: Segling, Grand Large/motorbåtar, Tillbehör, Miljö/Hållbara hav, Classic Boat Show, Livet ombord och Lilla Allt för sjön.

Miljön får ett allt större fokus på Allt för sjön. I år har mässan tillsammans med organisationen Initiativet Hållbara Hav gjort en extra stor avdelning där många miljöutställare visar upp sina idéer och produkter för en renare Östersjön. I miljömontern får besökaren konkreta tips på hur man som båtägare kan hjälpa till att göra Östersjön till ett renare hav.

I Lilla Allt för sjön kan barnen knepa och knåpa i Ingenjör Lundströms experimentmonter. I Grand Large-montern ligger de stora motorbåtarna. Här finns också en rosé- och bubbelbar där trötta besökare kan vila sina ben och inta något förfriskande och gott."

Top