Franck Cammas har siktet inställt på America's Cup 2017

Groupama + Franck Cammas = sant 2014-15


Franck Cammas har en intensiv (320 seglingsdagar) och framgångsrik säsong bakom sig. I princip har han tagit hem allt han har företagit sig; matchracing, offshore racing, olympisk segling, Tour de France à la Voile, French Olympic Week och slutligen VM i C-Class. Groupama, som sponsrat Franck sedan många år tillbaka, fortsätter att stötta honom 2014 och 2015 men väljer att gå skilda vägar där America´s Cup tar vid men programmet fram tills dess markerar Groupamas bidrag till Francks långsiktiga ambition.

Under 2014 kommer Franck fortsätta sin satsning mot Rio 2016 i Nacra 17 tillsammans med Sophie de Turckheim. Duon kommer att träna och förbereda sig inför vårens tävlingar tillsammans med franska landslaget i Agadir i Marocco under vintern. Planen är att delta i franska serien för offshore racing serien 2014 som inleds med Spi Ouest France och Normandy Sailing Week. När Franck inte själv kan vara med kommer Fabien Henry att styra båten. Groupama och Franck kommer även, precis som 2009 och 2010, att vara med i Extreme Sailing Series. Franck planerar även att försvara sin världsmästartitel i C-class.

Slutligen ansluter sig Groupama och Franck till gruppen bakom "Team France" som har siktet inställt på America's Cup som kommer att avgöras 2017. Groupama ansluter utan några finansiella förpliktelser och kommer "under inga omstädningheter" att gå in i Cupen som sponsor.

Top