Jesper Stålheim har medaljchans i Laser-VM

Inför lördagens sista finaltävlingar ligger Jesper Stålheim på en fjärde placering och har stora chanser till en medalj på VM i den olympiska klassen Laser, i Oman.

Laserseglaren Jesper Stålheim (KSSS) fortsätter att segla starkt på Laser-VM. Tidigare i år har han tagit guldmedaljer både på För-VM i Santander, Spanien och i världscuptävlingen i Miami. Inför lördagens finalseglingar har han en fjärde placering och med sina 44 poäng och endast 16 poäng till toppen, har han en chans att ta medalj i alla valörer.

I toppen har den 8-faldige världsmästaren Robert Scheidt, från Brasilien, kommandot med 28 poäng, tätt följd av cyprioten Pavlos Kontides en poäng efter och kroaten Tonci Stipanovic sju poäng efter ledaren.

Det är ett stort fält på ca 125 deltagare som startat på Laser-VM och Emil Cedergård (GKSS) har inför lördagens finalseglingar en 22 placering och 139 poäng med sig.

Den svenska Laser-tränaren, Fredrik Lassenius, kommenterar Jesper Stålheims chanser inför de sista finalseglingarna:

- Jespers medaljchanser är väldigt stora. Han har en bra position där han inte har något att förlora; ett perfekt attackläge. Och Jesper har alltid varit bäst när det gäller, det har jag sett många gånger. Det är en grym styrka.

Lördag:

Två finalseglingar återstår.

Första start kl 11:00 lokal tid, dvs 14:00 svensk tid.

Officiella hemsidan för Laser-VM i Oman

Resultatlistan

Top