Jonas Stenbeck och Thommy Sundström vinner No-Crews Ranking 2013

Årets No-Crews ranking bestod av 6 seglingar där man kunde samla poäng genom att räkna sina tre bästa resultat. Rankingens regler är bland annat att man får tillgodogöra sig poäng om man gastar på någon annans båt då vi i No-Crew tror att detta gynnar shorthandseglingen i längden genom att fler båtar blir kappseglade och rustade för shorthandsegling.

Som vinnare av No-Crews Ranking 2013 stod två seglare, Jonas Stenbeck och Thommy Sundström, som ”teamat” ihop sig genom att segla varandras båtar lika mycket. Jonas äger en Onyx som duon seglade på alla inshore-seglingar och Thommy äger en Vallicelli 42 som de körde på Offshore-seglingarna. Segermarginalen var knapp till fjolårsvinnaren Staffan Larsson (Arcona 340) då endast en poäng skiljde! Det var lika tajt till tredje platsen som Per Svanberg (Omega 36) knep med blott två poäng upp till vinnande duon.

No-Crew Planerar ungefär samma upplägg med ranking och deltävlingar till 2014. Dock tillkommer ett solorace av lite tuffare karaktär för de som känner sig redo för den utmaningen. Seglingen kommer att vara cirka 135 nm offshore vilket motsvarar cirka 24 timmars segling. Förutom att kappseglingen går under välbeprövade SRS så kommer man även att göra ett litet experiment med ett extra pris kallat ”Froudes Trophy”. Enkelt förklarat så koras den båt som seglat snabbast runt banan i förhållande till sin vattenlinjelängd, något som vi hoppas kommer locka fler små och sportiga båtar. Inom kort publiceras mer info om racet ”Robline One Star for the Froudes Trophy” på No-Crews hemsida www.no-crew.se.

Top