Kapstaden ersätter Recife som hamnstopp i Volvo Ocean Race 2014-15

Kapstaden, Sydafrika ersätter Recife, Brasilien som det första stoppet längs med tävlingsrutten för Volvo Ocean Race 2014-15. Beslutet att stanna i den klassiska seglingsstaden Kapstaden i Sydafrika för tionde gången i tävlingens historia betyder att de deltagande lagen nu kommer att besöka Brasilien i ett stop istället för två under tävlingen som avgörs 2014-15.

Recifes plats i rutten var kopplat till ett lag som skulle tävla för den Brasilianska delstaten Pernambuco. Planerna för det laget, som var en förutsättning för att Recife skulle bli en del av tävlingsrutten, har inte gått enligt förväntningarna.

– Självklart är det en besvikelse att inte åka till Recife i den kommande upplagan av tävlingen men Brasilien är ändå väl representerat i tävlingen som fortfarande kommer innehålla ett stop i Itajaí. Recife har potential att bli ett bra hamnstop i framtiden och båda parter kommer att titta på möjligheter för kommande upplagor av tävlingen, säger Knut Frostad, VD för Volvo Ocean Race.

Volvo Ocean Race firar i år sitt 40-årsjubileum och Kapstaden har spelat en framstående roll i framgången. Den sydafrikanska staden var en del av tävlingen 1973-74, i den första upplagan av jordenruntkappseglingen som då hette Whitbread. Att staden nu återvänder betyder att tävlingen återigen stannar i samtliga fem kontinenter 2014-15.

– Kapstaden är en ikonisk stad och att sikta Taffelberget i horisonten när man närmar sig hamnen i slutet av den första etappen är något som varje havskappseglare ser fram emot, säger Knut Frostad.

I övrigt är tävlingsrutten oförändrad och staden Itajaí, som ligger i delstaten Santa Catarina i södra Brasilien, är fortfarande etappmålet för sträckan som går genom Södra Oceanen och startar i Auckland, Nya Zeeland.

Tävlingsrutten med kommentarer från Knut Frostad - enjoy!

Top