50 år firas med spännande baklängessegling på två banor

Till jubileumsseglingen är 505 båtar anmälda. 114 båtar seglar stora banan och 391 seglar den lilla. Förra året anmäldes 436 båtar, 428 kom till start och 412 gick i mål.

På startlinjen finns även flera tidigare vinnaren såsom Michael Collberg, Anders Dalsjö, Emil Sandberg, Sven Johansson, Mattias Heiding, Hans Wang, Anders Hansen, Hans Oskarsson och Mats Johansson.

- Det känns som vår jubileumssegling verkligen fått genomslag och att intresset är stort för våra olika arrangemang under Tjörn Runt-veckan. I Stenungsund kommer det att anordnas festligheter under fredag och lördag. Speciellt roligt är att även Tjörns Kommun och företagen där deltar med olika arrangemang i år, säger Lars Berglund som är marknadsansvarig för Tjörn Runt.

Säkerheten är viktig under Tjörn Runt. Detta innebär förstås krav på personlig flytutrusning för alla seglare.

- I övrigt gäller det sjömanskap framför kappsegling. Ser man någon som ligger illa till ska man hjälpa, säger Sven Karlsson som är säkerhetsansvarig för Tjörn Runt.

Det går att följa 30 båtar, som har försetts försetts med GPS-sändare, under seglingen. Det sker på mobiltelefon via appen ”Garmin Tracker” på Google Play för Android eller ”Tracker” på App Store. Logga in med användarnamn tjornrunt och lösenord garmin. Via dator är det http://my.garmin.com. Seglare som kan följas via GPS är bland andra Johnnie Berntsson i Progressiva, Martin Nilsson i Salona 37, Anders Dalsjö i Dominant 105, Michael Collberg i Cumulus och Peter Gustavsson i J111.

Top