Nu drar vi igång Search Magazine inside America´s Cup

Missa inte Search Magazine inside America´s Cup, i kväll klockan 19:30 i Kookaburra, Stenungsbaden Yacht Club. Gästerna den här gången heter Pelle Petterson, Tomas Wallin och Magnus ”Mango” Augustsson. Har du inte möjlighet att vara på plats kan du se programmet i efterhand på webben.

Search Magazine inside America´s Cup

America´s Cup är enligt många det största och allra mäktigaste inom seglingssporten. Och det mest prestigefyllda att vinna. Tävlingen ligger i den absoluta framkanten av seglingssporten och samlar de bästa seglarna samt den senaste tekniken. Årets upplaga, den 34:e, är utan tvekan omgången som kommer gå till historien som den mest innovativa genom tiderna. Omgången där man flyttade fram gränserna till det yttersta.

Försvarare är Oracle Team USA och de tre utmanarna är svenska Artemis Racing, Emirates Team New Zealand och italienska Luna Rossa Challenge. Sverige deltar dessutom i Red Bull Youth America’s Cup. Utmanarserien Louis Vuitton Cup är i full gång. Finalen startar i början av september.

Search Magazine sänder, i samarbete med Silverbullet Film, en serie program med fokus på America´s Cup där man tillsammans med inbjudna gäster lyfter fram intressanta aspekter och följer tävlingens händelseutveckling. På onsdag kl 19:30 går första avsnittet inför publik. Frida Zetterström håller i trådarna tillsammans med Fredrik Aurell från Search Magazine och inbjudna gäster den här gången är inga mindre än Pelle Petterson, Tomas Wallin och Magnus ”Mango” Augustsson.

Fredrik Aurell ställer frågorna. Pelle, Tomas och Mango ger svaren.

Välkomna

Kort om Pelle Petterson

Pelle Petterson är det mesta tänkbara inom segling och olympier, världsmästare, designer och entreprenör är några av de titlar som han bär. Pelle deltog i America’s Cup både 1977 och 1980 som skeppare på den egendesignade båten ”Sverige”. Båda tävlingarna seglades med Tolvor. Pelle är även involverad i den aktuella upplagan genom svenska Artemis Racing.

Kort om Tomas Wallin

Tomas Wallin är ett välkänt namn i kappseglingskretsar, inte minst för sin satsning i America’s Cup i början av 90-talet. Tomas var en av de drivande krafterna bakom det svenska syndikatet i America’s Cup som avgjordes i San Diego i USA 1992. Det var första gången tävlingen seglades med IACC-båtarna och den svenska båten hette ”Tre kronor”.

Kort om Magnus ”Mango” Augustson

Göteborgaren Magnus ”Mango” Augustson har seglat professionellt i snart 20 års tid. Han representerade Sverige i Solingklassen på OS i Sydney 2000 och har deltagit i två Americas Cup; ett med Victory Challenge 2003 och ett med det Italienska Pradateamet 2007. Mango började segla för Artemis 2009 och har varit med i det intensiva arbetet med förberedelserna inför utmaningen i Americas Cup 2013.

Top