Nu är kieler woche igång!

Idag började den stora seglarfesten i Kiel, först ut var de olympiska klasserna och svenskarna visar framfötterna i många klasser. 470 killarna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström leder sin klass efter mycket fina seglingar, som Anton brukar säga: Det kan vara börjar till något stort. Skön revansh i så fall efter ett halvbra EM i Italien för en vecka sedan. Max Salminen ligger trea i finnjollen, Max var förvisso nöjd med sin segling men än mer nöjd med igår, då han fick reda på att han toppade Searchs heta lista: "OS guld och hetast i Sverige nu har jag uppnått allt" sa Max.

Jesper Stålheim var inte nöjd med att ha halkat utanför topp fem på samma lista men ger direkt svar på tal, tredje plats efter första dagen är bra, kanske var det bara en tillfällig köldknäpp för värmlänningen?

Även Carl P Sylvan/Otto Hamel i 49(6:a), Sandra Sandqvist/Thomas Westergren i Nacra17(8:a) och Julia Carlsson i laser radial(10:a) sticker ut i resultatlistorna med finfina prestationer under första dagen. Tim och Hanna i Nacra17(8:a) ligger på 9:e plats. Imorgon forsätter seglingarna! Följ tävlingarna här, bland annat med livesändningar och tracking!

Top