JVM GULD till Vilma Bobeck och Malin Tengström

Den här veckan seglades Junior VM i 49er FX i Marsielle och det har varit Mistral större delen av tävlingen. Inget problem för den svenska besättningen som legat i toppen hela veckan. 

Vilma Bobeck och Malin Tengström från KSSS har haft ett strålande år och avslutar minst sagt på topp. Den unga besättning har en spikrak utveckling uppåt och visar ständigt att de hör hemma i världstoppen. 

Vilma och Malin säger så här till Svenska Seglarförbundet: 

- Jag har bara längtat efter att komma ut och klå killarna, sa Vilma Bobeck efter segern och fortsatte:

 

- Under de blåsiga dagarna på JVM i fjol kapsejsade vi åtminstone två gånger om dagen. I år har vi bara kapsejsat en gång per blåsig dag, så vi gör framsteg.

Pierick Jeannoutot

I FX klassen har det varit blandat med tjejer och killar vilket egentiigen inte är ett problem på banan men i resultatlistan blir det lite annorlunda. Speciellt i den hårda vinden har killarna fördel som ofta är större och starkare även i yngre åldrar. Det stoppade däremot inte våra svenska topp tjejer som många gånger under regattan slog killarna och i det avslutande racet var dem och en hollänsk båt de enda som inte låg upp och ner. Dessvärre avbröts de racet och räknades aldrig med i totalen. 

- Ett JVM-guld känns bra inför framtiden. Det är ett kvitto på att vi gör rätt grejer och att vi utvecklas i rätt riktning. Nu när vi fått prova på att vara uppe i toppen och känna hur det känns, så kommer vi ha svårt att släppa den känslan. Nästa gång blir det förhoppningsvis på en seniorregatta.

På plats fanns även Elin Sevedag / Filip Karlsson (23)Ronja Lundberg / Hanna Johnsson (24) som båda besättningarna kämpat på bra i mistralen med tanke på tid i båten. Grattis till er alla! 

Citat kommer från Svenska Seglarförbundet.

Top