NÄSTA

Drömstart för Anton och Fredrik på VM

Augusti 03, 2018 @ 09:25:57   Foto Aarhus 2018


1 AV 1

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström inledde VM i danska Århus på bästa tänkbara sätt när de på torsdagen vann första seglingen efter ett mycket taktiskt race i de lätta vindarna. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet.

 

VM inleddes med att seglingarna blev uppskjutna några timmar på grund av för lite vind. Arrangörens plan var att genomföra två race i 470 och två i Finnjolle under torsdagen. Det blev bara ett vardera för de två klasserna. Övriga klasser går in i VM under de kommande dagarna.

 

- Det blev ett väldigt lurigt race. Vinden vred kraftigt, både i riktning och styrka. En ljummen start gjorde att vi låg efter i början. Men den luriga vinden gjorde att det fanns många möjligheter. Vi höll oss lugna och tog de stora besluten korrekt, berättar Anton Dahlberg.

 

Anton och Fredrik är just nu världens i särklass bästa 470-besättning. I våras vann de världscupseglingarna i Hyeres och EM-guld i Burgas - båda gångerna i utklassningsstil. Och nu leder de VM även om det bara är efter ett av elva planerade race.

 

- Det här var en bra start och det ger oss bra självförtroende inför kommande seglingar. Vi är givetvis nöjda. Men som alltid, efter första racet, så är det hur mycket segling som helst kvar, säger Anton.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x