NÄSTA

Dackhammar klar för semifinal i GKSS Match Cup Sweden

Juli 06, 2018 @ 16:45:03   Foto Paul Wennerholm - Mad Terrier


1 AV 1

Nicklas Dackhammar och ESSIQ Racing Team jublar efter att ha säkrat en plats i semifinalerna. Foto Paul Wennerholm - Mad Terrier

 

Här följer ett pressmeddelande från GKSS Match Cup Sweden:

 

Nicklas Dackhammar tog en ny 3-0-seger och är klar för lördagens semifinaler. I kvartsfinalen besegrade han Sam Gilmour. För tävlingens andra svensk tog det däremot slut. Johnie Berntsson förlorade nämligen sin kvartsfinal med 0-3 mot fransmannen Yann Guichard, som imponerat så här långt.

 

I dag fredag avgörs herrarnas kvartsfinaler i GKSS Match Cup Sweden. För tillfället är två av de fyra kvartsfinalerna färdigseglade. Och det är de båda svenskarnas kvartsfinaler.

 

Nicklas Dackhammar hade det tufft i onsdagens fleet race och slutade på en tionde plats bland de tolv deltagande besättningarna. Med det gick Dackhammar och ESSIQ Racing Team in i kvartsfinalerna som det lägst rankade teamet.

 

Det stoppade honom inte. Precis som i gårdagens repechage gjorde Dackhammar processen kort och bärgade en ny 3-0-triumf. Denna gång mot australiensaren Sam Gilmour. Därmed är Nicklas Dackhammar och hans lag ESSIQ Racing Team klara för morgondagens semifinaler. Vilka motståndare det blir där avgörs under fredagseftermiddagen.

 

I den andra kvartsfinalen med blågul representation blev det däremot en tung 0-3-förlust Johnie Berntsson. Den rutinerade fransmannen Yann Guichard tog tre raka segrar och avancerade till semifinal. Samtidigt som hemmasonen Berntsson har seglat klart på Marstrand för denna gång.

 

De två andra kvartsfinalerna seglas just i detta nu. I ena kvartsfinalen gör britten Ian Williams och amerikanen Taylor Canfield upp. I den andra kvartsfinalen är det en helt australiensiskt uppgörande mellan Torvar Mirsky och Harry Price.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Chockerande beslut inför Paralympic...

IPC-kriterierna är de kriterier som måste uppfyllas för att få lov att ha med en gren i Paralympics, kriterier som ”World Sailing” verkligen har gjort allt f...

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck u...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...x