NÄSTA

Lööf vinner helgens Nordiska Mästerskap i OK-jolle

Juni 12, 2018 @ 09:20:13   Foto SS Kaparen


1 AV 2

I helgen seglades Nordiska Mästerskapet i OK-jolle. Ett femtiotal seglare från sex olika länder slöt upp till Gottskär där mäserskapet gick av stapeln. På startlinjen stod OS-guldmedaljören Fredrik Lööf.

 

Självklart var det SS Kaparen som stod värd för mästerskapet. Helgen bjöd på sol och lätta vindar. Fredrik Lööf visade omedelbart att OK-jolle-takterna fortfarande sitter. Med god fart i båten inledde han mästerskapet med tre spikar vilket gav honom ledningen efter första racedagen, med dansken Bo Petersen på andra plats och Nya Zeeländaren Greg Wilcox på tredje. Andra dagen inledde Thomas Hansson-Mild (som seglade på hemmaplan) med en vinst. Men den var gratis. Lööf låg hack i häl hela tiden. Sista racet tog Lööf tillbaka kontrollen, den här gången efter en tight match med lovande Maja Hansson-Mild junior. Maja låg länge i ledningenmen tappade mot slutet och slutade på tredje plats efter Fredrik och Petersen.

 

Mästaren Lööf var nöjd och glad efter vinsten och tackade klubb och seglarvänner med ett litet tal. Han berättade bland annat hur speciellt det kändes att vara tillbaka igen i OK-jollen efter alla år i andra båtar (bland mycket annat har Fredrik hunnit med ett OS-guld i starbåt tillsammans med Max Salminen 2012 och en America’s Cup-kampanj med svenska Artemis Racing sedan sist). Fredrik vann NM i Sundsvall 1987. Nästa gång vi får se Fredrik i OK-jollen är i Kiel (Kieler Woche) samt VM i Warnemünde med en flotta på 130-150 båtar.

 

RESULTAT

 

1. Fredrik Lööf, SWE

2. Bo Petersen, DEN

3. Greg Wilcox, NZL

4. Hans Börjesson, SWE

5. Thomas Hansson-Mild, SWE

 

Fullständiga resultat hittar du på idrottonline.se.

 

Lööf vinner helgens Nordiska mästerskap i OK-jolle.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Vestas 11th Hour Racing vann Götebo...

Vestas imponerade i dagens In-Port Race i Göteborg. Spanska MAPFRE säkrade segern i In-Port Series och Martin Strömbergs Turn the Tide on Plastic slutade fyra efter en stark &a...

Sveriges lag på Nord Stream Race ra...

Nu är Nord Stream Race igång igen och i år är det KSSS som ska fö...

Alinghi vann i Barcelona - Svenskt ...

Det blev succé i Spanien för de trefaldiga Extreme Sailing Series-vinnarna Alin...

Yrvind är snabb!

Sven Yrvind har gjort bra framsteg i sin lilla "Exlex". Han är snart nere i höjd med...

Julia & Hanna avsnitt 4 - "Vi ska v...

Målet är mer uttalat än någonsin för Julia och Hanna. Med Hanna ...x