NÄSTA

Lööf vinner helgens Nordiska Mästerskap i OK-jolle

Juni 12, 2018 @ 09:20:13   Foto SS Kaparen


1 AV 2

I helgen seglades Nordiska Mästerskapet i OK-jolle. Ett femtiotal seglare från sex olika länder slöt upp till Gottskär där mäserskapet gick av stapeln. På startlinjen stod OS-guldmedaljören Fredrik Lööf.

 

Självklart var det SS Kaparen som stod värd för mästerskapet. Helgen bjöd på sol och lätta vindar. Fredrik Lööf visade omedelbart att OK-jolle-takterna fortfarande sitter. Med god fart i båten inledde han mästerskapet med tre spikar vilket gav honom ledningen efter första racedagen, med dansken Bo Petersen på andra plats och Nya Zeeländaren Greg Wilcox på tredje. Andra dagen inledde Thomas Hansson-Mild (som seglade på hemmaplan) med en vinst. Men den var gratis. Lööf låg hack i häl hela tiden. Sista racet tog Lööf tillbaka kontrollen, den här gången efter en tight match med lovande Maja Hansson-Mild junior. Maja låg länge i ledningenmen tappade mot slutet och slutade på tredje plats efter Fredrik och Petersen.

 

Mästaren Lööf var nöjd och glad efter vinsten och tackade klubb och seglarvänner med ett litet tal. Han berättade bland annat hur speciellt det kändes att vara tillbaka igen i OK-jollen efter alla år i andra båtar (bland mycket annat har Fredrik hunnit med ett OS-guld i starbåt tillsammans med Max Salminen 2012 och en America’s Cup-kampanj med svenska Artemis Racing sedan sist). Fredrik vann NM i Sundsvall 1987. Nästa gång vi får se Fredrik i OK-jollen är i Kiel (Kieler Woche) samt VM i Warnemünde med en flotta på 130-150 båtar.

 

RESULTAT

 

1. Fredrik Lööf, SWE

2. Bo Petersen, DEN

3. Greg Wilcox, NZL

4. Hans Börjesson, SWE

5. Thomas Hansson-Mild, SWE

 

Fullständiga resultat hittar du på idrottonline.se.

 

Lööf vinner helgens Nordiska mästerskap i OK-jolle.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Wooooow - bästa drönarklippen från ...

Drönartekniken öppnade upp nya dörrar för oss Volvo Ocean Race-fans att ta del av och uppleva racet. Klicka igång klippet nedan, luta dig tillbaka och njut! ...

Women on Water - ett nätverk för at...

I helgen går WOW Copenhagen av stapeln, ett internationellt event där kvinnliga seg...

Finalseglingarna SM i matchracing f...

En tillbakablick på dam SM i matchracing som för andra året i rad anordnad...

GC32 touren till Toulon (video)

I oktober är det dags för femte och sista seglingen i 2018 års GC32 Racing Tou...

BLACKCAT 50 (video)

Nya konceptet BLACKCAT 50 är numera verklighet, försäljningen har startat och b...x