NÄSTA

NYA BÅTAR (video)

Juni 11, 2018 @ 09:34:47   Foto Dufour Catamaran


1 AV 1

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla sorter; stora, små, med ett, två eller tre skrov, gamla klassiker, nya och moderna, båtar för cruising och racing eller både och. Här tar vi en titt på Dufour Catamarans 48.

 

Det är nu 50 år sedan seglaren och ingenjören Michel Dufour grundade Dufour Yachts i La Rochelle i Frankrike. Hans vision var att skapa nästa generations segelbåtar (enskrov). Nu storsatsar varvet även på flerskrov och bygger sina första katamaraner. “Vi har utvecklat en innovativ katamaran i linje med Dufour Yachts filosofi. Katamaranen har läckra skrovlinjer och en ren däcklayout för att bl a säkerställa maximal säkerhet och enkel hantering. En spektakulär detalj är den Super-Yachts-liknande flybridgen som erbjuder en fantastisk överblick. Den måste upplevas för att man skall förstå hur häftig det är att stå där uppe och styra”, kommenterar designern Umberto Felci. Anders Almén, VD på Gåshaga Marina, generalagent för Dufour Yachts Sverige, är mycket nöjd med den utökade produktportföljen och beskriver den nya katamaranen som en snabbseglande och elegant sommarstuga med möjlighet till ny sjötomt varje dag. Dufour Catamarans 48 kommer att premiärvisas på båtmässan i Cannes i september. Mer information hittar du på www.dufour-catamarans.com.

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Wooooow - bästa drönarklippen från ...

Drönartekniken öppnade upp nya dörrar för oss Volvo Ocean Race-fans att ta del av och uppleva racet. Klicka igång klippet nedan, luta dig tillbaka och njut! ...

Women on Water - ett nätverk för at...

I helgen går WOW Copenhagen av stapeln, ett internationellt event där kvinnliga seg...

Finalseglingarna SM i matchracing f...

En tillbakablick på dam SM i matchracing som för andra året i rad anordnad...

GC32 touren till Toulon (video)

I oktober är det dags för femte och sista seglingen i 2018 års GC32 Racing Tou...

BLACKCAT 50 (video)

Nya konceptet BLACKCAT 50 är numera verklighet, försäljningen har startat och b...x