NÄSTA

NYA BÅTAR (video)

Juni 11, 2018 @ 09:34:47   Foto Dufour Catamaran


1 AV 1

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla sorter; stora, små, med ett, två eller tre skrov, gamla klassiker, nya och moderna, båtar för cruising och racing eller både och. Här tar vi en titt på Dufour Catamarans 48.

 

Det är nu 50 år sedan seglaren och ingenjören Michel Dufour grundade Dufour Yachts i La Rochelle i Frankrike. Hans vision var att skapa nästa generations segelbåtar (enskrov). Nu storsatsar varvet även på flerskrov och bygger sina första katamaraner. “Vi har utvecklat en innovativ katamaran i linje med Dufour Yachts filosofi. Katamaranen har läckra skrovlinjer och en ren däcklayout för att bl a säkerställa maximal säkerhet och enkel hantering. En spektakulär detalj är den Super-Yachts-liknande flybridgen som erbjuder en fantastisk överblick. Den måste upplevas för att man skall förstå hur häftig det är att stå där uppe och styra”, kommenterar designern Umberto Felci. Anders Almén, VD på Gåshaga Marina, generalagent för Dufour Yachts Sverige, är mycket nöjd med den utökade produktportföljen och beskriver den nya katamaranen som en snabbseglande och elegant sommarstuga med möjlighet till ny sjötomt varje dag. Dufour Catamarans 48 kommer att premiärvisas på båtmässan i Cannes i september. Mer information hittar du på www.dufour-catamarans.com.

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Vestas 11th Hour Racing vann Götebo...

Vestas imponerade i dagens In-Port Race i Göteborg. Spanska MAPFRE säkrade segern i In-Port Series och Martin Strömbergs Turn the Tide on Plastic slutade fyra efter en stark &a...

Sveriges lag på Nord Stream Race ra...

Nu är Nord Stream Race igång igen och i år är det KSSS som ska fö...

Alinghi vann i Barcelona - Svenskt ...

Det blev succé i Spanien för de trefaldiga Extreme Sailing Series-vinnarna Alin...

Yrvind är snabb!

Sven Yrvind har gjort bra framsteg i sin lilla "Exlex". Han är snart nere i höjd med...

Julia & Hanna avsnitt 4 - "Vi ska v...

Målet är mer uttalat än någonsin för Julia och Hanna. Med Hanna ...x