NÄSTA

8 Sven Yrvind-wannabees

Juni 07, 2018 @ 11:38:24   Foto pinterest


1 AV 9

Vem vill inte vara som Sven Yrvind? Han är 79 år och seglar runt jorden ensam medan många andra 79-åringar inte hade åkt på en cykeltur. Han har uppenbarligen många fans runt om i världen. Här har vi samlat en lista med åtta stycken "Yrvind-wannabees".

 

Detta är en Scamp Microcruiser. Det är en 11 fot lång entypsklass och de byggs av trä eller glasfiber. Denna båt ser faktiskt ut att segla helt okej jämfört med resten av båtarna på listan. 

 

Denna båt heter Grand Proa. Den är designad och byggd av Philippe och Alain Guillard. När får vi se Yrvind gå över till flerskrov?!

 

Detta är en blandning mellan PDR och Paradox, byggd av André François. Tydligen byggde han den utan bom så att han kan stå upp säkert utan att hatten trillar av.

 

Matt Laydens första minicruiser. Han har en är exakt likadan som han har förlängt med 11 fot så att han kan sova inuti. Det känns som att detta är Sven Yrvind från framtiden. Fina linjer, välpolerad och vit.

 

Rykten säger att denna båt ska byggas om till att foila. Där snackar vi Sven Yrvind 2.0. Det ska bli en Scow med ruff: youtube.com/watch42152.

 

En blandning mellan en båt och en livflotte. Men det känns som att man kan segla långt med den. 

 

Exlex cabriolet för dagsseglar-entusiasten. Denna är gjord i plywood och kan tydligen ta ombord fyra personer med bra komfort. Sven Yrvind-standard.

 

Här har vi Matt Laydens förlängda båt från hans första båt lite längre upp på sidan. Denna killen kan inte sluta bygga båtar! Denna båt väger bara 90kg och lättare men större än föregångaren.

 

BONUS

 

Vi har ingen info alls om denna båt men det ser lite ut som att han har köpt en byrå på Ikea och råkat bygga en båt istället. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • Foto www.yrvind.com

  Yrvind fyller 75 år

  Trowback Thursday. På torsdagar blickar vi tillbaka i tiden och ser vad som hände för ett år sedan. ‪#‎trowbackthursda...

 • Följ Yrvinds framfart på vägarna

  Sven och hans vän Håkan har lämnat Västervik med Exlex på trailer. Målet är Dunedin i Irland en av Euro...

 • Yrvind har kastat loss!

  Sven Yrvind har nu kastat loss från Irland. Nästa stopp blir Nya Zeeland om 300-400 dagar. Han blev bogserad hela morgonen ut f&ou...

 • Video: Se nyhetsinslaget på Irländs...

  "Djur behöver ingen TV för att underhålla sig. Albatrosser flyger runt och är glada. Så ska jag leva nu". Det var n&a...

 • Yrvind är snabb!

  Sven Yrvind har gjort bra framsteg i sin lilla "Exlex". Han är snart nere i höjd med Portugals kust. Det är dock en lång bi...

 • Ilskan driver Sven Yrvind mot nya u...

  När legendaren Sven Yrvind kommer till Båtmässan i februari är det hans sista officiella framträdande innan han ger...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Wooooow - bästa drönarklippen från ...

Drönartekniken öppnade upp nya dörrar för oss Volvo Ocean Race-fans att ta del av och uppleva racet. Klicka igång klippet nedan, luta dig tillbaka och njut! ...

Women on Water - ett nätverk för at...

I helgen går WOW Copenhagen av stapeln, ett internationellt event där kvinnliga seg...

Finalseglingarna SM i matchracing f...

En tillbakablick på dam SM i matchracing som för andra året i rad anordnad...

GC32 touren till Toulon (video)

I oktober är det dags för femte och sista seglingen i 2018 års GC32 Racing Tou...

BLACKCAT 50 (video)

Nya konceptet BLACKCAT 50 är numera verklighet, försäljningen har startat och b...x