LA MORENA LADDAR I ALLA VÄDER FÖR ATT SPÖA FRAMGÅNGSRIKASTE NITTIOFEMMAN MARGA

Magnifika SK95 La Morena i bleke utanför Vadstena på lördagen. Det gäller att ladda för alla vindar (nåja!). Säsongens mål är att besegra SK95 Marga med Mia Widstrands framgångsrika besättning som förra året vann alla klassikerrace hon ställde upp i utom ÅFOR Classic, där ho blev tvåa efter havskryssaren Ballad som tog sin fjärde raka seger.

För två år sedan utmanade Marga Sveriges fram till dess framgångsrikaste 95 kvm skärgårdskryssare La Morena i ett matchrace på Kanholmsfjärden. Marga gjorde då sin första säsong efter många år på land – och hon vann matchracet, som var det årets upplaga av Search Magazine Classic Yacht Challenge.

Förra säsongen stannade La Morena på land för att rustas till bästa racingskick. La Morenas mål är nu att spöa Marga - Överallt!

-Vi har limmat om botten och fixat racefinish. Sen har vi byggt om masten och bytt alla metallsnören i toppen. Och köpt nya segel, berättar Nisse Forsfält, skeppare på La Morena, som f ö lovat bära den chica solhatten på en av bilderna till målet är nått.

-Nu är vi på Vättern och har precis landat i Vadstena, hälsar Nisse!

La Morena konstruerades av Gustaf Estlander och byggdes på Pabst-Werf i Berlin 1922 och Marga IV ritades av Tore Holm och byggdes i Gamleby 1921. Båda mäter några cm kortare än 20 meter. La Morena är den tyngre av de två med ett deplacement på 11 ton jämfört med Margas 9,5 ton.

OLLE APPELBERG

Top