NÄSTA

The Flying Mantis (video)

Maj 10, 2018 @ 10:20:50   Foto www.flyingmantis.uk


1 AV 1

Till att börja med; cool båt. Kanske inte den snyggaste vi sett men ett väldigt spännande koncept. Det är utan tvekan väldigt snyggt förpackat. Vem vill inte glida till marinan i strålande solsken för att mötas av en färdigriggad båt och segla (flyga) så det ryker och avsluta med något kallt i glaset?

 

The Flying Mantis känns lite som en blandning mellan en Moth och en trimaran. Vi har inte riktigt kommit underfund med varför man skulle välja den här båten före Moth eller Waszp men kanske en testsegling skulle besvara den frågan. Båten går att få i två utförande; med traditionella centerbord eller foils. Vi ser dock ingen anledning att välja centerbordversionen då Weta redan är en etablerad och superstark klass i segmentet som dessutom erbjuder kul och utmanande kappsegling. Så ta den flygande versionen. Det här kan mycket väl vara den perfekta leksaken för dig som vill foila under lite lagom stresspåslag. The Flying Mantis kommer utan tvekan att bjuda på utmanande segling (de första foilande åren lär man sig nya saker varje dag, det är definitivt värt att testa). Designen kommer från UK som för övrigt just nu leder teknikracet inom mothklassen. The Flying Mantis borde passa oavsett besättningsvikt och entypskonceptet bör hålla kostnaderna på en acceptabel nivå. Båten väger 50 kg och med en segelyta på 11,2 kvm har du sannolikt tillräckligt med hästkrafter för att få tidigt lyft. Priset börjar på 37150 GBP (något lägre för versionen med enkla centerbord men tänk inte ens tanken).

 

Mer om Flying Mantis hittar du på www.flyingmantis.uk.

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x