NÄSTA

Peter Burling & Blair Tuke blir ambassadörer för Omega Watches

Maj 09, 2018 @ 11:54:32   Foto omega


1 AV 1

Peter Burling och Blair Tuke är Omegas nya seglingsambassadörer. Här kommer ett pressmeddelande från Omega (fritt översatt).

 

Peter och Blair är två av världens mest framgångsrika unga seglare. Som lagmedlemmar på Emirates Team New Zealand 2017 lyfte de två Nya Zeeländarna America’s Cup. Burling blev då den yngsta rorsmannen att vinna i tävlingens historia. 2013, fyra år tidigare, vann de båda Red Bull Youth America’s Cup, där Burling också var skeppare.

 

Mr. Raynald Aeschlimann, ordförande och VD på Omega hyllade Burling och Tuke för deras ”driv för att lyckas på den högsta nivån” och fortsatte med att säga att ”Peter och Blair är båda hårt arbetande och lättsamma, en unik blandning egenskaper. Vi är jätteglada över att dessa två stjärnseglare representerar Omega”.

 

Tillsammans i båten har Burling och Tuke vunnit sex VM-medaljer i 49er, inklusive fyra guld från 2013, 2014, 2015 och 2016. De blev därmed de första seglarna att vinna fyra VM-guld i 49er på rad.

 

Burling och Tuke har också vunnit OS-medaljer i 49er. Silver i London 2012 och Guld i Rio 2016, där de vann med 43 poäng, den största marginalen i någon seglingsklass på OS på över 50 år.

 

De två är också havskappseglare. De deltar i Volvo Ocean Race 2017-18 som rivaler. Burling seglar för Team Brunel och Tuke för MAPFRE.

 

För deras deras otroliga karriärer har du mottagit många priser. 2015 blev de utnämnda till Årets Manliga Seglare av det Internationella Seglingsförbundet. 2016 var de Nya Zeelands flaggbärare på OS.

 

Det schweiziska företaget är huvudsponsor till Emirates Team New Zealand och Swiss Youth Sailing Team (TILT). Omega blev också officiell tidhållare i Volvo Ocean Race i slutet av 2017.

 

Det är kul att två seglare får vara ambassadörer för ett såpass känt företag. Vi behöver fler profiler inom seglingssporten!

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x