NÄSTA

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

April 16, 2018 @ 09:49:33   Foto Stefan Pettersson


1 AV 1

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-årigt avtal med ambitionen att skapa Mälarens största SRS-regatta! Med Jungfruholmarna som bas har tidigare 10-talet klubbar i ett samarbete arrangerat regattan Mälarvarvet. Denna segling övergår nu i Ekerö Båtklubbs regi och byter namn till Jungfrusundsregattan, som en del i det nya avtalet. (Pressmeddelande).

 

Jungfrusundsregattan bygger vidare och utvecklar på konceptet för Mälarvarvet, det skall vara en regatta för alla typer av båtar och alla seglare. Lägg därtill den sociala biten, där det blir aftersail, med mat, dryck och musik ute på Jungfruholmarna. Målet är att bygga ett varumärke och skapa en seglarfest, där det om några år blir 100 båtar till start.

 

Det blir fina priser med medaljer till vinnare och lottpriser där samtliga deltagare har en chans. Lottpriserna kommer från Lindforss Segelmakeri (värdecheck på 15000kr) och Erlandsson Brygga (Presentkort på 10000kr).

 

- ”Seglingen har en lång och stolt historia på Ekerö, här finns kappseglingsnav som Rastaholm och Jungfruholmarna och många är vi som deltagit i Ekerö Båtklubbs kvällsseglingar på Kyrkfjärden genom åren, det är den traditionen vi nu bygger vidare på med Jungfrusundsregattan” säger Ekerö Båtklubbs ordförande Göran Thingvall.

 

Seglingen går 2018 den 9e juni och all information finns på jungfrusundsregattan.se Jungfrussundsregattan blir också en del i ny cup, Mälarens SRScup. Här ingår också Ärtskär Runt och Fantholmsregattan.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Bakom kulisserna i Spindrift...

Få en unik inblick i Yann, Christophe, Francois, Matthieu, Coco, Marc, Edouard and Charlies vecka på Marstrand på årets första huvudtävling på World Ma...

Video: Peter Burling seglar med Git...

Peter Burling har precis avslutat Volvo Ocean Race som han sånär vann ombord p&a...

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet f&ou...

Beneteau köper Seascape

Beneteau köper 60% av det slovenska företaget Seascape som har specialiserat sig ...

Veckans regelsituation: Vad gäller ...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...x