NÄSTA

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

April 16, 2018 @ 09:49:33   Foto Stefan Pettersson


1 AV 1

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-årigt avtal med ambitionen att skapa Mälarens största SRS-regatta! Med Jungfruholmarna som bas har tidigare 10-talet klubbar i ett samarbete arrangerat regattan Mälarvarvet. Denna segling övergår nu i Ekerö Båtklubbs regi och byter namn till Jungfrusundsregattan, som en del i det nya avtalet. (Pressmeddelande).

 

Jungfrusundsregattan bygger vidare och utvecklar på konceptet för Mälarvarvet, det skall vara en regatta för alla typer av båtar och alla seglare. Lägg därtill den sociala biten, där det blir aftersail, med mat, dryck och musik ute på Jungfruholmarna. Målet är att bygga ett varumärke och skapa en seglarfest, där det om några år blir 100 båtar till start.

 

Det blir fina priser med medaljer till vinnare och lottpriser där samtliga deltagare har en chans. Lottpriserna kommer från Lindforss Segelmakeri (värdecheck på 15000kr) och Erlandsson Brygga (Presentkort på 10000kr).

 

- ”Seglingen har en lång och stolt historia på Ekerö, här finns kappseglingsnav som Rastaholm och Jungfruholmarna och många är vi som deltagit i Ekerö Båtklubbs kvällsseglingar på Kyrkfjärden genom åren, det är den traditionen vi nu bygger vidare på med Jungfrusundsregattan” säger Ekerö Båtklubbs ordförande Göran Thingvall.

 

Seglingen går 2018 den 9e juni och all information finns på jungfrusundsregattan.se Jungfrussundsregattan blir också en del i ny cup, Mälarens SRScup. Här ingår också Ärtskär Runt och Fantholmsregattan.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel fungerar.   Sailing Kittiwake består av Ryan och Elena, som tillsammans ...

Gennakeraction.

Gammal är äldst - Johnie Berntsson ...

Göteborg visade sin bästa sida, med hårda vindar och en och annan regnskur,...

TRE ÖNSKNINGAR I EN GRAND LARGE 360

Den cruising-inriktade serien Grand Large är Dufours svar på den bästa komb...

ParaVM i Sheboygan (video)

Så var ParaVM igång! Fia Fjelddahl seglade sin 2.4mR och placerade sexa efter...

Wooooow - bästa drönarklippen från ...

Drönartekniken öppnade upp nya dörrar för oss Volvo Ocean Race-fans att...x