Team AkzoNobel har stora problem

Update från ombord AkzoNobel som har stora problem med mastracken och storseglet. 

Så här skriver skepparen Simeon Tienpont (fritt översatt):

"Först och främst tack till alla som stöttar och hejar. Det har känts ganska ensamt här ute i Southern Ocean men att ha med i tanken allt stöd hemmifrån har verkligen hjälp hela besättningen att hålla hoppet uppe. 

Igår lagade vi masttracken och seglet vilket var en stor utmaning med tanke på de stora vågorna, 30 knop och 5 grader i luften som vi var omringade av. Det var frustrerande att behöva vänta på limmet som skulle torka och imorse kunde vi äntligen hissa storseglet igen. 

Laddningen och stöten från den första stora vågen gjort det klart för oss att limmet och lagningen inte räckte och allting sprack och gick sönder igen. Under dagen har vi därför försökt laga masten och seglet ännu en gång fast med annat lim och väntar nu på att det ska torka. Förhoppningsvis kan vi hissa storen igen imorgon och vi håller alla tummarna att det ska hålla.

Jag har en bra känsla över den här lagningen och nu har vi istället för ett race mot de andra båtarna ett race mot klockan. Tiden börjar rinna ut för att hinna till Melbourne innan starten av leg 4. Vi ger inte upp än och har en bra stämning ombord och jobbar tillsammans som ett lag. 

Hälsningar Simeon"

Top