NÄSTA

Sex Salta Seglare på målrakan in mot Saint Lucia

December 05, 2017 @ 15:33:39   Foto Mikael Ryking / Ryking Ocean Racing


1 AV 1

Här följer en uppdatering från Micke Ryking på Talanta som just nu seglar ARC:en.

 

Med 137 distans kvar till Saint Lucia, 270 kvadratmeter segel och 22 knops vind är det plattan i mattan som gäller för de sex salta seglarna på Talanta. Vi kör slalom mellan squallsen och flygfiskarna flyger i panik när vi dundrar fram i 12 – 20 knop under den stora spinnarn. Rorsman träffas då och då av en flygfisk i huvudet. Flygfisken ser ut som en sill med vingar och även om smällen från en träff av dem är ansenlig, så är den kvarsittande doften av fisk den värsta konsekvensen.

 

Natten har varit intensiv och äntligen har vi fått vind som anstår Talanta. Squallsen (lokala regnmoln med mycket vind och regn) har stått på kö och avlöst varandra för att ge oss en rejäl match. Flertalet av dem har också medfört åska, men lyckligtvis på avstånd. Vissa moln har ställt till det rejält, vi har i princip blivit överkörda och sedan har molnet stannat och hållit oss kvar i timmar. Vinden vrider kraftigt, mer ju kraftigare squall och vi åker med hög fart åt fel håll. Oftast oundvikligt men ibland har vi kunnat rädda VMC (Velocity Made good on Course) genom en gipp. Luften är varm och shorts med bar överkropp överträffar regnkläder även om natten i de värsta regnskurarna.

 

Det ser bra ut i rankingen och vi ser ut att ha en tydlig ledning i Racing Division Grupp A. Leder även Racing Division totalt, men sannolikt kommer ledaren i Grupp B, Scarlet Island Girl, att få tid nog att jobba upp sitt medel och kan komma om oss. Vi ligger omkring 600 sjömil före de flesta andra. Enda båt framför oss är Southern Star, 78-fotaren vi kämpat mot hela racet. Men de har som sagt 11% högre mätetal och måste vara mer än ett och halvt dygn före oss i mål.

 

// Mikael Ryking 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x